Tuindagen van Beervelde

vrijdag 12 mei - zondag 14 mei Hele dag

beervelde-2017-lenteVlinders en bestuivers

Voor liefhebbers van tuinbeurzen is ‘Beervelde’ een begrip geworden. ‘Vlinders en bestuivers’ is het thema van de 56te editie van de tuindagen op dat prachtige landgoed in Lochristi, Vlaanderen.

Insecten zoals bijen, zweefvliegen en vlinders zijn belangrijk voor bestuiving van wilde planten en landbouwgewassen. Vandaar dat wij de vlinder even in the spotlight willen brengen. Vele vlindersoorten doen het minder goed bij ons, vandaar het belang om je tuin vlindervriendelijk te maken. En geef maar toe, ze zijn ook heel mooi!

We zijn er zelf een keer of vier geweest, de laatste jaren niet meer. Maar wie weet zien we u er dit jaar. Langs de dreven van één van de mooiste privédomeinen van België bieden 220 geselecteerde standhouders en deelnemers een selectie van het beste wat er op het gebied van planten en tuinen te vinden is. En dan nog de keus aan decoratie en tuinantiek.


Beervelde mei 2015 plantenHet is veel meer dan een tuinsalon, een bloemenmarkt of een plantenbeurs, Beervelde is vooral een feest van de tuin, een atmosfeer, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten. Graaf Renaud de Kerchove de Denterghem ontvangt u met open armen.


Ter vergelijk: de Nederlandse Kwekerijdagen van Bingerden in Angerlo lijkt er op, is kleinschaliger en minstens net zo leuk. Ja, voor ons De Moestuindagen in Hex (ook Vlaanderen, maar dan de andere kant van dat land).
beervelde-breed

Meer info

Park van Beervelde

Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Nee

Waar

Park van Beervelde
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie