Chocoladetaart met citrus

Chocolade ricotta citrus taart

Een chocoladetaart met citrus. Of een citrustaart met chocolade. Feit is dat chocolade en citrus goed samen gaan. Dus dit is een heel lekkere, frisse taart.

Gang: Dessert, taart
Keuken: Internationaal
Auteur: variant op een recept van BBC Food
Ingredienten
  • 250 gr zoet taartdeeg (korstdeeg)
  • 400 gr ricotta (2 kuipjes)
  • 85 gr suiker (ruwe rietsuiker)
  • 3 st eieren
  • 1 st citroen, sap en rasp
  • 1 st sinaasappel, ½ sap en ½ rasp
  • 60 gr witte amandelen, fijn gehakt
  • 1 st vanillestokje, merg/kern
  • 100 gr goede pure chocolade (geen supermarkt meuk, minstens 70%) geen poeder maar geraspt of met een keukenmachine fijngemalen
  • poedersuiker om de taart te bestrooien (optioneel)
Bereiding
  1. Er is ricotta en ricotta: als de ricotta nat is, ze eerst laten uitlekken in een zeef. Doe het in een kom, meng met de eieren en suiker.

  2. Roer de sappen erdoor en vervolgens de rasp (die je eventueel klein hebt gesneden). Meng de vanille erdoor en de chocolade. Zet koel weg.

  3. Verwarm de oven op 180o C voor.

  4. Prepareer een bakvorm van 22 cm diameter: met boter bestrijken en wat bloem erover strooien (en dan leegschudden, zodat een fraai laagje bloem aan de binnenkant blijft). Bekleed de taartvorm met het deeg (wat pletten en uitrollen en met de vingers werken). Ongeveer half hoge deegrand – de vulling komt exact tot het randje.

  5. Vul met het ricottamengsel. Je zult zien: het past precies.

  6. Bak ca. 45 minuten – dit is ovenafhankelijk.

Opmerkingen
  1. Het mag wel iets meer deeg zijn. Dit was net voldoende voor de vorm en de vereiste hoogte van een paar cm
  2. Poedersuiker zijn we vergeten en we hebben het niet gemist
  3. Wij gebruikten Original Beans Beni Wild Harvest-couvertures

8 december 2011
We hebben deze bijzondere chocoladetaart gemaakt. Lekker. Punt uit, punt op. Gerrit, die meeat, zei dat elke gang van de maaltijd beter werd. Dus dit moet het beste van de avond zijn geweest. Ach, ‘t is maar hoe je het opvat.

Plaats een reactie

Waardering