Hier ziet u hoe u het taartdeeg maakt. (En die heeft u een tijdje in de koelkast gelegd, zodat het stevig is.)
Rasp van citrus kan natuurlijk met een, ja…, rasp, maar ook met een zesteur. Heel handig ding.
De chocolade moet fijn zijn, d.w.z. geen poeder maar geraspt of met een keukenmachine fijngemalen.
|
Er is ricotta en ricotta: als de ricotta nat is, ze eerst laten uitlekken in een zeef. Doe het in een kom, meng met de eieren en suiker. Roer de sappen erdoor en vervolgens de rasp (die u eventueel klein hebt gesneden). Meng de vanille erdoor en de chocolade. Zet koel weg. Verwarm de oven op 180o C voor. |
Ongeveer half hoge deegrand – de vulling komt exact tot het randje.
|
|
Prepareer een bakvorm van 22 cm diameter: met boter bestrijken en wat bloem erover strooien (en dan leegschudden, zodat een fraai laagje bloem aan de binnenkant blijft). Bekleed de taartvorm met het deeg (wat pletten en uitrollen en met de vingers werken). |
Bak ca. 45 minuten – dit is ovenafhankelijk.
8 december 2011
|
Gemaakt. Lekker. Punt uit, punt op. Gerrit, die meeat, zei dat elke gang van de maaltijd beter werd. Dus dit moet het beste van de avond zijn geweest. Ach, 't is maar hoe je het opvat. |
2. Poedersuiker zijn we vergeten en we hebben het niet gemist.
3. Wij gebruikten Original Beans Beni Wild Harvest-couvertures.