Tagliatelle met shiitakes
Simpel pastagerecht met shiitakes, ui, knoflook en peterselie. Ontzettend lekker. Dat wel.
Simpel pastagerecht met shiitakes, ui, knoflook en peterselie. Ontzettend lekker. Dat wel.
Een groentenmengsel op basis van tamme kastanjes, aardperen, champignons en wortel met een deksel van deeg met wat Worcestersaus erdoor, maken een uitstekende pastei. Al zeggen we het zelf.
Soep met eekhoorntjesbrood of andere boleten. Als maaltijdsoep of vooraf.
Mooi en simpel gerecht met schorseneren, champignons, wat tomatenpuree en dragon. In een uurtje klaar, wat wil je nog meer?
Duxelles zijn gesmoorde, fijngesneden en op smaak gebrachte paddestoelen. Heerlijk in soep of voor sauzen. Of op brood.
Vers eekhoorntjesbrood (porcini) of andere vergelijkbare boleten, in een risitto volgens een recept van Carluccio. Met boter en wat peterselie.
Gebakken champignons met rode peper en knoflook. Makkie en bijzonder lekker.
Bijzonder gerechtje met eekhoorntjesbrood. Herfst-winter.
Een makkelijke en smakelijke risotto met de echte wintergroente schorseneer. Verrijkt met bijvoorbeeld shiitakes is het niet te versmaden.
Ik heb de stammen met oesterzwammen in het bos staan. Ik heb nog geen zwam gezien – dat had al gekund. Wel andere groeisels. Maar ik verzamel alvast aardige recepten.