Schorseneren met mimolette

Herkomst: Eindejaarsmenu van sterrenkok Peter Goossens van restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem
24 balkjes schorseneren (4 cm lang); 15 gram mimolette, fijn geraspt; 250 ml. room; peper; zout; nootmuskaat; olie om in te bakken

Schil de schorseneren en snijd ze in 4 cm lange stukken. Ca. 15 minuten koken. Uit laten lekken en af laten koelen.
Bak ze in in een koekenpan in wat olie. Kruid ze met peper, zout en nootmuskaat. Even doorbakken. Giet er de room bij en de mimolette. Wat in laten koken en serveren.

17 november 2006
Annelies en Peter kwamen eten. Dit hoorde bij een gerecht met coquilles en aadpeerpuree.

OPMERKINGEN
1.    Uitstekend.
2.    Mimolette is een Franse harde kaas. Of een Nederlandse? Volgens de kaasman van Hanos wordt over de oorsprong van deze kaas getwist. Het lijkt in elk geval op een donkergele, belegen edammer. Donkergeel vanwege de caroteen.

Plaats een reactie