Walnoten-rucola-pesto

Op deze wijze:

bron: ?
90 gr rucola, goed gewassen; 100 gr gepelde walnoten; 2 teentjes knoflook; 50 gr Parmezaanse kaas; 50 ml walnootolie; 50 ml olijfolie; peper en zout

Maal in een keukenmachine de rucola, walnoten en de knoflook klein. Maar geen puree! Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng kort.

 


Of zo:

uit: de keuken van Mergen-Metz
200 gr rucola; 100 gr walnoten; 40 gr geitenkaas in brokken; 20 gr Parmezaanse kaas, in brokken; 2 tenen knoflook, gepeld; 15 cl extra vierge olijfolie, evt. nog wat walnootolie; peper & zout

Doe alles in de keukenmachine en mix het fijn. (Soms is het handig grove zaken als kaas op het mes te laten vallen.) Op smaak brengen met walnootolie, peper en zout.

30 mei 2009
Veel te veel rucola (raket) over. Wat doe je ermee? Pesto maken!. Deze.

 

OPMERKINGEN
Het heeft een bittertje. Marijke was al van mening dat de rucolasoort die wij hebben sterk van smaak is. Het is dan ook wilde rucola. Persoonlijk vind ik het bittertje niet onaangenaam.

Plaats een reactie