10 juli 2022 – Prille Zomerrondleiding (Gratis voor Vrienden)

 15,00

Slechts 13 resterend op voorraad

Beschrijving

Beleef wat voor bijzonders er in de vroege zomer allemaal groeit en bloeit

De Tuinen van MergenMetz noemen we het. Het is in totaal bijna een hectare groot. Naast een stuk bos waar onder andere zeldzame bonte bentheimer landvarkens rondlopen, is er een biologische moestuin en de Eetbare Siertuin. En een deel is ingericht als Herboristentuin, met steun van het Herboristengilde.

Maar elk seizoen heeft zijn eetbare gewassen. Wilde planten, bijzondere cultuurplanten en in de moestuin. Maartje van den Berg en Norbert Mergen leiden u rond.

De Eetbare Siertuin

Anthonetta leidt rond [1]Zie wat er allemaal eetbaar is dat we (nog) niet kennen. En welke planten u ook in uw eigen tuin kunt zetten. Om op te eten!

2022 Is het tiende groeiseizoen en begin december 2014 is de heide van de Hoge Veluwe overgekomen. Het ontwerp is van Buro Harro, nogal eigenzinnige landschapsarchitecten. Het basisbeplantingsschema is van Anthonetta van Bergenhenegouwen  en er is dankbaar gebruik gemaakt van adviezen en hulp van o.a. Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld. Alle planten zijn uit eigen kweek, de meeste bomen en heesters van Esveld, ook hebben we vaste planten van kwekerij De Hessenhof en de rozen komen van De Bierkreek.
In 2020 richt Maartje van den Berg zich vol enthousiasme op onze Eetbare Siertuin. Haar kennis is indrukwekkend, hetgeen onder andere tot uitdrukking komt in de bewerking en vertaling van het boek De Eetbare Siertuin.

Moestuin

Curacao&Therese en Frans 034 (Custom)Het telen van groenten is Norbert Mergen haast letterlijk met de paplepel ingegoten. Na eerst in 2004 betrokken te zijn geweest bij de opkomst van de Vergeten Groenten-beweging, wordt in de eigen moestuin veel oude groentenrassen en -soorten geteeld. Ja, ook brave hendrik, melde, Groninger snijmoes, blaassilene, maar net zo goed bijzondere slarassen, tomaten (in de kas), oude komkommerrassen, grauwe erwt (kapucijner) Kola, yacon, mashua, oca en zo veel meer. In 2014 is de kleurrijke suikermaïs rainbow sweet inca in Nederland gebracht.

Aantal deelnemers gelimiteerd
Maximaal 20 deelnemers
Vrienden betalen niets (maar wel even inloggen om de bestelling te plaatsen, dan zien we dat je vriend bent :-))
Niet-vrienden betalen € 15,00 per persoon (of wordt eerst even vriend)

Globaal programma
Er wordt in twee groepen van tien personen rondgeleid. Dat is persoonlijker en het geeft u de gelegenheid veel te vragen. En ook antwoord te krijgen.

13:45 – 14:00 Inloop en welkom
14:00 – 15:00 Eetbare Siertuin of Biologische Moestuin
15:00 – 15:30 Koffie of thee of wat anders en iets erbij
15:30 – 16:30 Biologische Moestuin of Eetbare Siertuin

Over de Herboristentuin valt veel te zeggen. Wij zijn geen herboristen, maar we kunnen wel vertellen welke planten er staan en met welk doel.

Verkoop zaden, planten en boeken
Dat is niet de hoofdzaak van deze middag, maar uiteraard kan je een bestelling ophalen of ter plekke wat kopen.

Parkeren en openbaar vervoer
Zie bij contactgegevens

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “10 juli 2022 – Prille Zomerrondleiding (Gratis voor Vrienden)” te beoordelen