15 oktober 2023 – Het Groot Paddenstoelen diner – Herfst [V]

 78,00

Op voorraad

Beschrijving

Ander jaargetijde, andere paddenstoelen. Het vierde paddenstoelendiner, de tweede in de herfst

Na het succes van het allereerste paddenstoelendiner in het voorjaar – op 22 mei 2022 – organiseert De Tuinen van MergenMetz in samenwerking met Groene Takken nu voor de tweede keer een herfstuitvoering: een viergangen paddenstoelendiner-met-toelichting. Want tussen de gangen door vertelt Pip Gilmore van Groene Takken allerlei wetenswaardigheden over de paddenstoelen die je eet. Voor dit diner hoef je geen geoefend paddenstoelenplukker te zijn. Je eet, proeft en geniet en luistert wat Pip te vertellen heeft.

In 2022 vond het herfstdiner op 6 november plaats, dat was bij nader inzien iets te laat. Paddenstoelen vinden is natuurlijk in twee opzichten: in de natuur en ook de juiste weersomstandigheden. Dus we doen het in 2023 een paar weken eerder.

Er zijn namelijk meer paddenstoelen dan wat er in de supermarkt ligt. De natuur biedt allerlei lekkers, zoals eekhoorntjesbrood, berkenboleet, biefstukzwam, cantharellen, zwavelzwam (boskip) of sponszwam. Maar bedenk: Het aanbod is weers- en seizoensafhankelijk.

Enige paddenstoelen kopen we in. Maar voor dit diner gaan we zeker ook op jacht. Dat wil zeggen: Pip jaagt. Dus het is afwachten waarmee ze komt. Tot de laatste dag!

Bij elke gang worden één of meer verschillende paddenstoelen gebruikt. En misschien komt wel een van deze op tafel: eryngii, witte koraalzwam, amandelpaddenstoel, beukenzwam, eikhaas en goudkopje. Zo ervaar je zelf de toepassing van de verse en diverse paddenstoelen in de gerechten en geniet de smaak. En wie weet is er wel een truffel uit de Wageningse Truffelgaard 🙂 (Maar ik zou er niet op rekenen….)

Details

Datum: 15 oktober 2023
Tijd: 17:00 uur tot ca. 20:30 uur
Locatie: De Tuinen van MergenMetz (route et cetera: zie ‘route en openingstijden’)
Prijs: € 78 p.p. incl dranken (er zijn sappen, alcoholvrij bier en natuurlijk ook wijnen)
Max. aantal deelnemers: 12 personen (gelieve niet meer dan voor 4 personen te reserveren, anders wordt de tafel meer een vrienden- of familiediner waarbij een paar mensen aanschuiven. Dat willen we niet. Wilt u wel voor meer personen – familie, vrienden, werk – een diner, mail ons dan.)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “15 oktober 2023 – Het Groot Paddenstoelen diner – Herfst [V]” te beoordelen