16 oktober 2021 – Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’

 50,00

Op voorraad

Beschrijving

[Was wegens corona-maatregelen twee maal eerder gepland, daardoor wat plaatsen vrij.]

Meerjarige voedselgewassen – Je eigen fraaie voedsel”bos” in je achtertuin

Neem een schets van je border of tuin mee en maak een start met een eetbare tuin.

Er is veel meer te eten dan wat het groenteschap van de supermarkt ligt. En ja, er is ook veel meer te eten dan de cultuurgewassen die we in onze moestuinen zaaien en oogsten. Wildplukken is een hype die alweer op zijn retour is en vooral leuk voor hen die regelmatig tijdens lange wandelingen willen struinen.
Maar waarom niet dichterbij?
Gewoon in je eigen tuin?


Nu is het de tijd

Maak je siertuin eetbaar - detail beplantingsschemaDe herfst zet door. De tuin gaat langzaam in de winterslaap. Nog even en we kunnen weer zaden en bollen bestellen.
Maar wat?
Willen we volgend jaar spannende dingen eten? Misschien een deel van de tuin veranderen? Dan is het verstandig daar nu al over na te denken.
Daarom bieden we nu deze workshop.

Kom horen welke (tuin-)planten eetbaar zijn en wat er in je tuin te oogsten valt.
Neem een schets van je border of tuin mee en maak een start met een eetbare tuin.


Anthonetta van Bergenhenegouwen

Anthonetta aan het werk
Anthonetta aan het werk

Anthonetta van Bergenhenegouwen is de cursusleider. Zij komt uit een bekende kwekersfamilie en is opgeleid tot hovenier. Binnen dit vakgebied heeft ze zich als een van de weinigen gespecialiseerd in eetbare bomen, struiken en vaste en eenjarige planten èn nutsplanten.
Het beplantingsschema van de Eetbare Siertuin van MergenMetz is van haar hand en Anthonette beheert deze tuin ook. Ze staat bij wijze van spreken dagelijks met haar poten in de modder.


Permacultuur? Kan je dat eten?

Permacultuur is niets mysterieus. Het is permanente agricultuur. Niets meer, niets minder dan gezond verstand gebruiken en wat in de natuur van nature (….) gebeurt kopiëren. Het is de juiste keus aan eetbare gewassen in combinatie met nutsplanten – planten die insecten aantrekken (of afstoten) en planten die voor een goede bodem zorgen.
In wat in de permacultuur de zeven lagen wordt genoemd, kunnen zeer veel mooie smaakvolle planten groeien. En dat kan ook je eigen achtertuin.

Maak je siertuin eetbaar - 7 Lagen tuin

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “16 oktober 2021 – Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’” te beoordelen