25 september 2022 – Vroege Herfstrondleiding (Gratis voor Vrienden)

 15,00

Slechts 20 resterend op voorraad

Beschrijving

Beleef de Eetbare Siertuin in de herfst!

Herfst is helemaal niet saai. En zeker niet als deze net is begonnen (23 september). Kom kijken en luisteren naar wat we allemaal te vertellen hebben over de bijzondere planten in onze tuinen.

Juist in de herfst is er veel te oogsten. Noten, bessen en vruchtgewassen en nog veel meer. Benieuwd? Doe mee.

De Tuinen van MergenMetz noemen we het. Het is in totaal bijna een hectare groot. Naast een stuk bos waar onder andere zeldzame bonte bentheimer landvarkens rondlopen, is er een biologische moestuin en de Eetbare Siertuin. En een deel is ingericht als Herboristentuin, onderhouden door het Herboristengilde.

Maar elk seizoen heeft zijn eetbare gewassen. Wilde planten, bijzondere cultuurplanten en in de moestuin. Maartje van den Berg en Norbert Mergen leiden u rond.

De Eetbare Siertuin

Zie wat er allemaal eetbaar is dat we (nog) niet kennen. En welke planten u ook in uw eigen tuin kunt zetten. Om op te eten! En misschien staan ze er al en weet u het niet.

2022 Is het tiende (!) groeiseizoen voor de Eetbare Siertuin. Het ontwerp is van Buro Harro, de nogal eigenzinnige landschapsarchitecten. Het oorspronkelijke beplantingsschema is van Anthonetta van Bergenhenegouwen (www.bloemenindetuin.nl), maar in de loop der jaren verandert er wel het een en ander. Maartje heeft al haar stempel erop gedrukt. Veel planten zijn uit eigen kweek, maar ook van gerenommeerde (biologische) kwekers. Zoals LowGardens, De Hessenhof , Esveld en rozen van De Bierkreek.

Moestuin

Het telen van groenten is Norbert Mergen bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Na eerst betrokken te zijn geweest bij de opkomst van de Vergeten Groenten-beweging, wordt in de eigen moestuin veel oude groentenrassen en -soorten geteeld. Ja, ook brave hendrik, zeekool, eeuwig moes, maar net zo goed bijzondere slarassen, tomaten (in de kas), oude komkommerrassen, grauwe erwt Kola en zo veel meer.

Aantal deelnemers gelimiteerd
Maximaal 20 deelnemers, € 15,00 per persoon. Graag vooraf overmaken, want dan is uw inschrijving definitief.

Globaal programma
Er wordt in twee groepen van tien personen rondgeleid. Dat is persoonlijker en het geeft u de gelegenheid veel te vragen. En ook antwoord te krijgen.

13:45 – 14:00 Inloop en welkom
14:00 – 15:00 Eetbare Siertuin of Biologische Moestuin
15:00 – 15:30 Koffie of thee of wat anders en iets erbij
15:30 – 16:30 Biologische Moestuin of Eetbare Siertuin

Verkoop boeken, planten en zaden
Ja, natuurlijk. Zeker nu we “ons eigen” boek hebben. En we hebben zaden, planten en andere hele goede boeken

Parkeren en openbaar vervoer
Zie bij contactgegevens

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “25 september 2022 – Vroege Herfstrondleiding (Gratis voor Vrienden)” te beoordelen