Distilleren – De Kunst van het Ruiken

Distilleren – De Kunst van het Ruiken

 34,95

Slechts 7 resterend op voorraad

Beschrijving

Er zijn niet veel boeken over distilleren geschreven. Fenny van Wees schreef, voor zover bekend, het derde boek over deze kunst. Vermoedelijk omdat veel ‘stokers’ hun procedee geheim willen houden.

Toegegeven, wij houden van goed jenever. En al lang voordat dit boek uitkwam, kochten we zeer oude jenever en Rembrandt korenwijn van Distilleerderij De Ooijevaar. Dat is van Van Wees.

Na de recensie die we februari 2018 schreven, namen we dit boek niet op in ons assortiment. Terwijl het ontzettend fraai is. Maar simpelweg omdat het o.i. te ver van de dagelijkse MergenMetz-praktijk staat. Hoewel we zelf ook stiekem wel eens distilleren met een Smartstill. Dat mag geen naam hebben, maar toch….


Keuringsdienst van Waarden

Tot we december 2018 een herhaling zagen van het programma Keuringsdienst van Waarden, de aflevering van 12 april 2018 over gin. Best wel schokkend. Zoals Fenny van Wees in die aflevering zegt: “Het is niet erg dat er industrieel gemaakte sterkte drank op de markt is, maar zet dat dan op de fles.”

Overigens hebben we niets tegen gin-tonic, daar kan je best wel goedkope meuk in doen. Echt goede gin, bijzonder aromatisch en best puur te drinken, vinden bij Goodsack, gemaakt door distilleerderij De Pronckheer.

 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Distilleren – De Kunst van het Ruiken” te beoordelen

Andere suggesties…

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.