Hazelaar ‘Halle’sche Riesen’ (Corylus avellana) GROOT

 69,50

Op voorraad

Beschrijving

Hazelaar – Corlyus avellana

De hazelaar is een mooie inheemse vroeg bloeiende heester of kleine boom. Mag niet ontbreken in een voedselbos of eetbare siertuin. Uit archeologische vindplaatsen is gebleken dat hazelnoten duizenden jaren lang een belangrijk basisvoedsel was van de mensen in noordwest Europa.

Wij hebben enkele exemplaren van zeer grote mooie hazelnoot bomen. Ruim 2 meter hoog en met vele zijtakken, flink in het blad. Dus als je deze in je eetbare tuin of voedselbos plant, heb je meteen flink wat vulling. Geef ze wel de eerste zomer HEEL goed water.

Dit zijn overigens bijzondere hazelaars want:

  • Deze hazelaars zijn geënt op een onderstam van Turkse of boomhazelaar. Dat betekent dat ze een boomvorm houden en geen meerstammige heester worden, zoals de hazelaar van nature doet. Dat maakt deze geënte bomen veel beter geschikt voor in kleinere tuinen, en ook handiger om van te oogsten. Het enten is echt vakwerk en dat maakt deze bomen duurder.
  • ‘Halle’sche Riesen’ is een sterk en zeer productief ras met mooie en lekkere hazelnoten. Hij zal overigens wel beter vrucht dragen als er ook andere hazelaars (van bijpassende rassen) in de buurt staan. (Heb je dus al een hazelaar in je tuin maar draagt die nooit of zelden vrucht? Dan ligt het dus waarschijnlijk daaraan. Koop deze erbij.).

LET OP: wij versturen planten niet, u kunt ze bestellen en dan af komen halen in Doorwerth, op een moment dat u en ons schikt. Geeft u dat svp aan bij uw bestelling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hazelaar ‘Halle’sche Riesen’ (Corylus avellana) GROOT” te beoordelen