Komkommer Poona Kheera

 2,35

Slechts 5 resterend op voorraad

Beschrijving

Open Pollinated Seeds - logo 150x150
Klik voor tekst en uitleg

Cucumis sativus

Kheera of Poona Kheera is een bijzondere komkommer die vele kleuren kan aannemen.

Ze komt oorspronkelijk uit Pune, ook bekend als Poonah, de op één na grootste stad in de staat Maharashtra, India. Het ras wordt al sinds de oudheid geteeld en is zeer geliefd voor gebruik in culinaire toepassingen en religieuze praktijken. Kheera betekent in Hindi komkommer. Dus Poona Kheera is de komkommer uit Puna/Poona.

Het wordt beschouwd als een zeldzaam ras, terwijl het in India nog rijkelijk wordt geteeld. Wat het betrekkelijk uniek maakt, is dat deze komkommer in elke staat van rijpheid kan worden gebruikt.

Het zijn korte en dikke vruchten, van zo’n 10 tot 12 centimeter lang en tot 7 centimeter in diameter. De schil heeft verkleurt naarmate ze rijper wordt: eerst wit, glad en dun, dan geel en uiteindelijk bruin, gebarsten en ruw.

Ook het vruchtvlees varieert van lichtgroen tot wit, afhankelijk van de rijpheid. Het is knapperig, stevig. (Poona) Kheera komkommers variëren in smaak, afhankelijk van de leeftijd.

 

 

 

 


Hoeveelheid zaad/zakje: 10 zaden
Houdbaarheid (na oogst): 5 jaar (zaad is echt veel langer houdbaar als het koel, donker en luchtdicht wordt verpakt. Lees dit.)
Zaai-instructie: kijk hier


 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Komkommer Poona Kheera” te beoordelen