Schoonebeeker Goulash – Helaas. Op. Wordt niet meer gemaakt.

 7,98

Uitverkocht

Beschrijving

Goulash van schapenvlees

Het is een seizoensproduct. Schapen worden na de winter geselecteerd (slachtmoment) en nog eens midden in de zomer, als de lammeren groot zijn (slachtmoment). Lees ook dit bericht.

Van Schoonebeeker heideschapen, een erkend zeldzaam ras. Geweldig natuurlijk vlees, van nature gekruid en ecologisch. Echter zonder dat stempel. Chris Grinwis en Aafke Achterhof zijn één van de nog vijf resterende echte schaapsherders in Nederland. Ze trekken met hun kudde over de Veluwe en doen zo aan landschapsbeheer. De dieren voeden zich met wat tussen de heide en op andere gronden groeit.

Schapenvlees vies? Om één of andere reden eet de Nederlander geen schapenvlees (meer). Ranzig, denken we. Niets is minder waar. Vermoedelijk is dit beeld ontstaan door het Texelse schaap, dat, als het ouder wordt, een behoorlijke vetlaag ontwikkelt en zorgt voor die specifieke smaak. Heideschapen als de Schoonebeker ontwikkelen weinig vet en het vlees smaakt zacht. Zachter dan gewoon lamsvlees dat u bij de slager haalt, vinden wij.

Probeer het eens! Slow Food voor de snelle keuken.

In 2011 is er vanuit het ministerie van EL&I een praktijknetwerk gestart om schapenvlees in de schijnwerpers te zetten. Lees meer op Daarom Eten We Schaap.

Ingrediënten: schapenvlees, bouillon, paprika, ui, champignon, zilverui, jeneverbessen, kruidnagel, zout, gemengde kruiden en specerijen (koriander, knoflook, selderij, mosterd), tarwezetmeel. Geen smaak en geurstoffen, maar de ingrediënten zijn niet van biologische teelt. Voor hen met coeliaki: het is niet glutenvrij.

Blik van 0,5 liter (550 gr), inhoud 460 gr waarvan ca. 90% puur vlees (daarom de foto van de inhoud; geen pot uit de voedselindustrie met 60% slappe saus, integendeel.)

GoulashToepassingen:
a)  Zo uit blik in de pan en opwarmen, ruimschoots genoeg voor twee personen.
b)  Voor zes personen goulash maken: twee blikken, 1 literblik gepelde tomaten, 1 of 2 paprika’s in repen, 2 of 3 uien, gesnipperd. Eerst de ui en de paprika flink smoren in een pan met het deskel erop. Dan de tomaten erbij (hak grof of knijp tussen de vingers) en tenslotte de inhoud van de blikken. Een of twee eetlepels paprikapoeder en peper en zout maken het af.
c) Aanlengen met water om goulashsoep te maken. Evt. wat tomatenpuree erbij.

1 beoordeling voor Schoonebeeker Goulash – Helaas. Op. Wordt niet meer gemaakt.

  1. 5 van 5

    Anneke de Brabander-van Geest

    heb nu al voor het 3e of 4e jaar de blikken goulash. Hij is zo verschrikkelijk lekker.
    Zo jammer dat het straks niet meer verkocht wordt.

Een beoordeling toevoegen