Zwavelzwam smaakt naar kip en wordt daarom boskip genoemd. Dit is een zeer smakelijke risotto.
Een beetje op tijd geoogste zwavelzwam is vrij schoon en er zijn geen beestjes in. Schoonmaken is even afstoffen en misschien een vlekje wegpoetsen.
Breng de bouillon aan de kook en houdt t gedurende het kookproces aan of tegen de kook.
Verwarm wat olie en een klont boter in een stevige (gietijzeren) pan om middelhoog vuur.
Smoor de ui glazig. doe de knoflook erbij en de rijst, draai het vuur hoog en blijf omscheppen tot alle rijst een mooie coating heeft. Blus met het glas wijn en draai het vuur laag.
Risotto maken duurt ca. 20 minuten. Ergens op de helft gaat de boskip erbij in de pan. Maar eerst een kloeke scheut bouillon door de rijst roeren.
Dat proces herhaalt zich, telkens wat bouillon erdoor roeren als de vorige scheut nagenoeg door de rijst is opgenomen.
Ja, doe de boskip er maar bij. Schep goed om. Nog een scheut bouillon erbij?
Als de rijstkorrels beetgaar zijn, dus nog een ietsiepietsie hard van binnen, de kaas erdoor mengen en ook de helft van de peterselie.
Schep over op de borden en strooi er nog wat peterselie over.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.