Dun gesneden venkel en venkelzaadjes met wat uitgebakken spek en tomaten maken een smakelijke saus
Verwijder de buitenste lagen van de venkel en snijd hem in de lengte in dunne reepjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of stevige pan (kasserol). Bak de venkel op matig vuur zodat zonder bruin te worden zacht en glazig worden.
Doe de geperste knoflook bij de venkel. (Dus de knof is pakweg een kwartier tevoren geperst, daardoor is de knof gezonder geworden.)
Voeg de spekjes toe.
Als het spek bruin is, doe dan de tomaten erbij - knijp ze door de vingers fijn.
Voeg vervolgens een de venkelzaadjes en een snufje zout en versgemalen peper toe. Meng en laat de saus inkoken.
Kook ondertussen de pasta in ruim water en als deze "al dente" is: afgieten.
Meng de pasta met de tomaten-venkelsaus.
Schep op de borden en bestrooi met flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas.
Dit recept lijkt erg op spaghetti amatriciana. Vrijwel elke vorm van pasta werkt goed hiermee.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.