Een verrassende schotel van gesmoorde venkel met kokosmelk en dunne plakken zoete aardappel.
Neem een stevige pan (kasserol) en verwarm daarin een scheut olijfolie. Smoor de ui tot het glazig is cq een beetje begint te bruinen.
Doe de venkel, tijm, knoflook en wat zout erbij, schep erdoor en doe er een beetje water bij. De venkel moet ook wat glazig/gaar worden.
Doe de kokosmelk erbij en een scheut(je) appelciderazijn. Proef zelf even hoeveel azijn je wenst. Breng aan de kook.
Doe er tapioca bij. Niet al te veel. Beter een beetje meer. De bedoeling is dat het een dikke saus wordt. Tapioca lost niet in seconden op, dus ff geduld betrachten.
Als het een mooie dikke saus is, vuur uit en in een kom bij de plakken zoete aardappel gieten. Meng alles goed.
Schep over in een ovenschaal. Schud en strijk glad.
Zet een half uur in een oven op 200° C
Houd de oppervlak van je ovenschaal in gedachten. Die moet zometeen worden bedekt met een mengsel van gemalen muesli.
Heb je een keukenmachien of iets dergelijks? Mooi! Die de muesli erin, wat gemalen kokos en een goede scheut olijfolie. Maal! Niet te fijn, maar zo dat je mooi gemengd strooisel krijgt.
De ovenschaal uit de oven halen, het strooisel erover doen en pakweg tien minuten terug zetten.
Klaar. Schep op borden.
Wij schaven alles met de mandoline in vrij dunne plakken cq ringen.
Bij de venkel bij de eerste schaafsels de meer massieve kern eruit halen en weg doen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.