Een ovenschotel met meer dan alleen koolraap. Ook wortelen, pastinaken en aardappelen. Niet veel werk, als je een mandoline gebruikt.
Verhit de oven op 190o C
Kook de koolraapplakken wat voor. Hooguit tien minuten. Uit laten lekken.
Leg de wortelplakken op de bodem van de ovenschaal.
Leg er wat vlokjes boter op en een beetje knoflook. Strooi er wat Emmentaler over.
Leg er een laag koolraapplakken op. Weer wat boterklontjes en een beetje knoflook.
Nu de pastinaken, weer wat boter en knoflook, en eindig met de laag aardappels.
Strooi de resterende kaas erover.
Meng de melk, room en eieren. Doe er wat peper en zout bij. Giet dit gelijkmatig over de groenten.
Strooi er de paneermeel over. Zet de schaal gedurende 45 minuten in de oven.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.