Een bijzonder en lekker gerecht van dikkere pannenkoeken met kool en daarover een gebakken ei met kaas
Kook de aardappels en maak stamp tot (droge) puree. Af laten koelen.
Snijd de groene kool dun, gebruik eventueel een mandoline.
Breng een pan water aan de kook, kook de kool vijf minuten. Giet af door een zeef en laat het goed uitlekken.
Meng de bloem, polenta en natrium bicarbonaat door elkaar.
Klop in een kom de karnemelk en twee eieren erdoor en een eetlepel olijfolie. En mix daarna het meelmengsel erdoor. Doe er wat zout en vers gemalen peper door. En dan.... de goed uitgelegde kool.
Een (half)uurtje wegzetten.
Neem een stevige, ruime koekenpan, verhit een scheut olijfolie en houd het vuur middelmatig.
Als de olie heet genoeg is, drop je er een pollepel savooiekoolbeslag in. Het mag een dikker pannenkoekje worden. Dus drop er nog een pollepel beslag in en misschien nog twee - afhankelijk van de grootte van de koekenpan.
Keer de pannenkoekjes na enige tijd om. Ondertussen bak je in een andere koekenpan (spiegel-)eieren.
Als niet alle pannenkoekjes tegelijk kunnen worden gebakken, of de eieren zijn nog niet goed, bewaar het dan in een warme oven.
Serveer uiteindelijk een koolkoek met daarop het spiegelei en daarover wat (plak) kaas en wat vermalen chilipeper.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.