Een doodsimpel en verrassend smakend visgerecht op een bedje van koolrabi en wortel. Met wat dille. Kan met kabejauw of andere vis.
Snijd de helften koolrabi in plakken van ½ cm dik;
Snijd de wortelen in ½ cm dikke schijven;
Verhit een scheut olie in een stevige pan. Smoor de ringen sjalot of ui op matig vuur tot ze wat glazig zijn;
Voeg de plakken koolrabi en wortel toe en breng op smaak met zout en peper;
Meng circa 6 eetlepels water en 3 theelepels moesterd en giet dit bij de groenten, roer goed door. Leg het deksel op de pan en laat pakweg tien minuten stoven op laag vuur;
Bestrooi de visfilets rondom met wat zout en peper. Leg ze op de groenten. Het deksel er weer op en een minuut of vijf stoven. Misschien tien. Je ziet het vanzelf wel.
Bestrooi met dille. Laat nog even stoven en serveer dan.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.