Appelcompote met vanille en rozenwater. Daarop citroenyoghurt. Naar verluidt een recept uit de Joodse keuken, maar voor iedereen lekker.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en maak er kleine blokjes van. Doe ze direct in de pan, waarin het water en de 150 gr suiker aan de kook worden gebracht – of leg ze in met citroensap aangelengd water.
Kook de appels met het rozenwater en de vanille tot ze zacht zijn. Laat afkoelen, dan trekt het vocht weer in de appels.
Kook ondertussen het sap van de citroenen met de 5 eetlepels suiker in tot een stroopje. Meng dat met de yoghurt.
Doe de appelmoes in de schaaltjes. Drapeer er wat yoghurt op en bestrooi met de nootjes of wat kaneelsuiker.
1) Dag tevoren maken is perfect.
2) Ik heb 50-50 elstar-jonagold gebruikt.
3) Ik heb citroensap uit een literfles gebruikt
4) Rozenwater hebben ze ongetwijfeld bij oriëntaalse winkels, maar ook bij Hanos (als je een pasje hebt)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.