Een goddelijk en bovendien nog redelijk snel te maken pastagerecht dat schittert door zijn eenvoud. Palmkool, knof, olijfolie, pasta en wat kaas erover.
Zet een pan water op, waarin de palmkool kort wordt gekookt.
Zet een pan water op, waarin de pasta wordt gekookt.
De palmkool van de bladsteel strippen (stelen op de composthoop of aan de Bonte Bentheimers voeren) en het groen goed wassen.
Als het water voor de palmkool kookt, knikker de knoflooktenen er in (het officiële recept doet het ietsje anders) en doe wat zout in het water.
Doe de palmkool in het kokende water en kook enkele minuten.
Giet af in een zeef (de knoflooktenen dus gewoon erbij) en druk met een lepel de inhoud in de zeef wat aan, zodat het meeste water weg is.
Doe de pasta in de pan. (Een droge pasta neemt vermoedelijk 8 minuten kooktijd?)
Doe de palmkool met knof in een keukenmachine of ruime maatbeker. Giet er meteen een slok olie bij (pakweg 75 ml). Pureer, niet al te glad, het moet een wat grove saus worden, geen glad babyvoer :-)
Doe er een beetje zout bij en nog wat olie. Pureer weer.
Pasta klaar? Afgieten en meng met de palmkoolmassa, Roer goed door, zodat de pasta dik onder de saus zit.
Schep op de borden.
Als je nog olijfolie hebt of nog meer wilt toevoegen: giet een spoortje over de borden en bestrooi met kaas.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.