Een wel heel bijzonder bij- of tussengerecht. De geroosterde aardperen karamelliseren en dat is bijzonder smakelijk bij de zalm, kappertjes en peterselie.
Snijd elke aardpeerknol in de lengte doormidden en leg ze in een braadslede. Giet er 3 eetlepels olijfolie, een beetje zout en zwarte peper over en schep ze om, zodat ze goed bedekt zijn.
Snijd de citroen doormidden, doe hem - zonder te persen! - bij de aardperen.
Rooster de aardperen (met citroen) gedurende 35 minuten op 200°C, tot de aardperen gaar - maar stevig - zijn als je er met een mes in prikt.
Doe de grof gehakte peterselieblaadjes in een kom met de kappertjes en wat gemalen peper.
Haal de geroosterde artisjokken uit de oven.
Meng iets van 3 eetlepels van het geroosterde citroensap met de kom met peterselie en kappertjes.
Meng nu alles, dus de geroosterde aardperen en stukjes zalm door elkaar.
Serveer.
In plaats van gerookte zalm kan ook gerookte makreel worden gebruikt.
In plaats van aardperen kan je ook aardappels gebruiken, maar die dan wel eerst schillen
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.