Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Giet de bonen af. Doe ze in een grote stevige pan met de mais, kastanjes, zout en om te beginnen 1 liter bouillon. Breng zachtjes aan de kook en kook gedurende een uur of twee tot de bonen gaar zijn. Roer heel regelmatig om, want het gaat aan de bodem van de pan plakken. Als het te dik wordt, wat water erbij.
Roer dan de blokjes pompoen en aardpeer erdoor en laat nog pakweg een half uur sudderen, in elk geval tot de blokjes beetgaar zijn.
Doe de gemalen noten (notenmeel) erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveer!
1) We hadden geen zonnebloempitten maar wel amandelmeel. Ook goed. Het gaat om het notenmeel.
2) Kastanjes te over dit jaar. We hadden ze enkele maanden geleden gepeld en ingevroren. Voor dit gerecht een tijd in de hete oven gepoft.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.