Heerlijk! Op Indiase wijze bereide schapenlever. Niet te versmaden (maar de meesten in Nederland doen dat wel).
De lever droog deppen. Bij het in brokken snijden de grove delen, d.w.z. witte aanhangsels en dergelijke, wegdoen. Bestrooi de brokken lever met een klein beetje kurkuma.
Verhit de olie in een wok of stevige gietijzeren pan (kasserol)
Doe de ui, kaneel en kruidnagelen er in. Roerbak tot de ui glazig is. Dan de gember en knoflook erbij.
Roerbak door en dan kort erna de tomaat en een beetje zout erbij.
Schep het om, meng het tot de tomaat wat zachter begint te worden. Doe dan de curry, kurkuma, koriander- en chilipoeder erdoor.
Roerbak tot het droog neigt te worden.
Doe de leverbrokken erbij, schep goed door.
Giet er zo veel water bij tot het net onder staat. Vuur laag.
Laat tien minuten tot een kwartier sudderen. Niet te lang, dan wordt de lever rubber.
Serveer. Met rijst, met naanbrood of wat anders: idli of dosa (zie helemaal onderaan). En korianderblad er over (dat hadden we niet voorradig).
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.