Verrassend smakelijke pasta met een romige saus van knolselderij en gebakken knolselderblokjes en reepjes geroosterde paprika.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan (let op, het wordt zo zwart). Doe ze in een kom en zet weg.
Zet twee pannen met water op: één voor de pasta en één om knolselderijblokjes te koken.
Kook de helft van de knolselderijblokjes in een van de pannen in een minuut of twintig gaar.
Ondertussen in de koekenpan die eerst voor de pijnboompitten is gebruikt, een scheut olie verhitten en de andere helft van de knolselderijblokjes goudgeel / lichtbruin bakken. Dat duurt ook wel even,
Ben je de pasta al aan het koken?
Giet de gekookte knolselderijblokjes af - bewaar wat water - en pureer het met de room tot een ietwat stevige, niet te dikke, saus. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta gaar? Afgieten en de knolselderijsaus erdoor roeren. En meng dan ook de blokjes knolselderij en stukjes paprika erdoor. En de helft van de peterselie.
Schep op de borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en pijnboompitten.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.