Frisse, knapperige sla en daarop lauwwarme peultjes met een mosterddressing. Gegarneerd met wat gebakken reepjes tofu. Een lekkere vegetarische salade.
Desgewenst marineer je de reepjes tofu, maar ze zijn [a] breekbaar en [b] nemen niets op. De marinade hangt aan de buitenzijde, hetgeen die smakeloze dingen bij het bakken wel iets meegeeft. (Wij mengden een beetje olie en fijngewreven rode peper.)
Bak vooraf de al dan niet gemarineerde reepjes tofu. Haal uit de pan en zet weg.
Maak de peultjes schoon, d.w.z.: veeg het pluimpje aan de punt weg en trek het steeltje met de krans er af.
Was de sla, slinger het droog en schik in de borden.
Maak een mosterddressing. Wij deden het volgende:
150 ml goede olijfolie; 40 ml PX sherry-azijn; 1 teentje knoflook, geperst; 1 à 2 theel Dijonmosterd; beetje peper en zout
Neem een wok of kasserol en verhit daarin wat olie. Bak de sjalotsnippers wat glazig en wok kort de peultjes mee.
Drapeer de peultjes (met wat er aan sjalot meekomt) over de sla.
Schenk de mosterdressing over het geheel en leg de gebakken stukjes tofu erop.
Op het moment dat je het opdient, is het een lauwwarme salade geworden. Perfect!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.