Ovenschotel van blokjes koolrabi, aardappel en ham. Smakelijk gerecht, feest voor het oog en doet qua smaak iets denken aan bloemkool met nootmuskaat.
Kook de blokjes aardappel kort, zodat ze net (niet) beetgaar zijn. Uit laten lekken en afkoelen in een zeef of vergiet.
Verwarm de oven op 180 ℃
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Meng de blokjes ham, blokjes koolrabi en blokjes aardappel en spreid die in de schaal.
Meng in een kom de vier eigelen, peper, zout, foelie, peterselie met de bloem en een fikse scheut of scheuten room (of wat anders dat dat kan vervangen).
Giet dat over de blokjes.
Schuif in de oven en haal het er ca. een half uur later uit. De bovenkant is dan mooi bruin.
Serveer!
1. In het oorspronkelijke recept staat vier koolrabi's. Dat moeten dan wel knoeperts zijn.
2. In het oorspronkelijke recept staat geen aardappel, maar dat was o.i. wel een goede toevoeging.
3. In het oorspronkelijke recept wordt de koolrabi nog eerst 8 tot 10 minuten gesmoord in boter - ze zijn gek
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.