Normaal gesproken een wrap van ijsbergsla, maar nu als bedje van sla met daarop gewokt varkensgehakt met groenten en shiitakes
Was de sla (3 x is schoon) en droog de bladeren (in een slazwieper). Verdeel de sla over de borden.
Verhit in een wok de arachideolie en bak het gehakt, de ui en lenteui op middelhoog vuur. Het gehakt moet dus rul worden.
Na een paar minuten de andere groenten en shiitakes erbij doen. En de saus. Roer en bak pakweg tien minuten tot het dik geworden is en de groenten gaar (gaar genoeg). Eventueel aan het begin een beetje water erbij doen.
Besprenkel de sla met wat van de dressing. Schep het roerbaksel op het slabed. Eventueel nog wat dressing sprenkelen.
Serveer.
In het originele recept wordt met ijsbergsla gewerkt. In rond bijgesneden bladeren wordt het mengsel ingepakt. Het alternatief is alles los op tafel zetten en de eters zelf laten klooien.
Er kunnen ook nog kleine maiskolfjes in worden verwerkt en wat al niet meer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.