Celtuce, stengelsla, is bijzonder lekker en notig van smaak. Deze in China veel gegeten groente is nu op zijn Chinees bereid
Neem een wok. Verhit een scheutje arachideolie. Bak het ei, pietsie zout erover en als het stevig wordt met een of twee spanen of spatels in stukken "scheuren" groter dan roerei in elk geval.
Het ei uit de wok nemen en op een bordje of in een kom apart zetten.
Weer een scheut arachideolie op en wok de knof en peper heel kort, tot de knof goed te ruiken is. Dan de plakken stengelsla erdoor.
Wok het geheel enkele minuten, tot de celtuce zacht begint te worden. (Dat heeft alles te maken met de dikte van de plakken.)
Doe de cashewnoten erbij, roerbak nog heel even en dan het ei er weer door. Vuur uit. Eventueel nog een pietsie zout erover en opdienen.
Wij aten het met rijst.
Waarom de knof een kwartier tevoren persen of hakken? Als celwanden worden beschadigd komen voor de mens gezonde stoffen vrij. Dat duurt even. Dus als je knof hakt en perst en even laat rusten voor je het in een hete pan doet, is het gezonder. Lees Supergroente en powerfruit, dat in tegenstelling tot wat de titel suggereert, gaat over gezonde en minder gezonde groenten en fruit.
Het oorspronkelijke recept van Maggie Zhu hebben we verrijkt met rode peper en cashewnoten. Zo is het meer een hoofdgerecht. De hoeveelheden hebben we ook wat aangepast.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.