Smakelijk en niet te moeilijk recept van verse tuinbonen met rijst, en het geheel nogal Marokkaans gekruid. Eigenlijk meer een pilav.
Terwijl de rijst (al een tijdje) gaart, verhit je in een stevige pan wat olijfolie en bakt de ui op middelhoog vuur glazig. Het hoeft niet bruin aan te bakken – liever niet, eigenlijk.
Als de ui glazig is, doe je het rundergehakt erbij. Dit bak je, al scheppend met een houten lepel, rul. Draai het vuur laag.
Als het gehakt gaar en grijs van kleur is, doe je de tuinbonen erbij. Even meebakken.
Dan de kruiden, goed omscheppen en vervolgens de bouillon. Tot het gehakt en de bonen net (niet) helemaal onder staan.
Laat even lekker sudderen en indampen.
Doe vervolgens de (bijna) gare rijst erbij. Schep alles goed door en om, het mag niet een natte massa zijn, wel een brij.
Breng op smaak met peper en zout. Misschien nog wat van (een van) de kruiden erbij?
Serveer met wat geroosterde amandelsnippers of pijnboompitten erover.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.