Een qua werk betrekkelijk makkelijke en snel te maken saus. In twintig minuten op tafel. Maar wel tevoren even een uur of zo aubergineblokjes in zout laten zweten.
Bestrooi de aubergineblokjes met zout, keer/schep goed om en om en zet het in een vergiet boven een kom. Uurtje of zo, langer mag.
Spoel de aubergineblokjes goed af en droog ze in een schone theedoekt (theedoek dichtvouwen en rondzwaaien helpt ook)
Verhit in een ruime koekenpan een fikse scheut (twee scheuten) olijfolie. Als dat heet begint te worden, de aubergineblokjes erin doen.
Zet parallel een pan water op om straks de pasta te koken (wat is de kooktijd van de pasta?)
Bak de aubergineblokjes lichtbruin, schep regelmatig om. Aubergine zuipt olie, dat straks wel weer terugkomt.
Voeg op een gegeven moment de ui en knoflook toe, nog wat roerbakken en dan
de tomaten toevoegen. Goed doorscheppen, evt een beetje water erbij.
Kookt de pasta al?
Leg het deksel op de pan en laat pakweg vijf minuten zachtjes koken, dan mag deksel er wel af om in te dikken. Kook nog vijf minuten (of wat langer) door.
Doe wat peterselie erdoorheen en breng op smaak met peper uit de molen en zout.
Pasta klaar? Afgieten en door de saus mengen. Opscheppen!
Geen kaas erover, is niet nodig.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.