Heel aparte, frisse palmkoolsalade met rauwe kool en kikkererwten en een dressing van citroen en miso. En een kloek stuk donkerbruin brood.
Droge kikkererwten een nacht laten weken, dan koken. Dat laatste gaat best wel snel, half uurtje of zo. Afgieten en af laten koelen.
Neem een droge koekenpan en rooster daarin de sesamzaden. Blijf erbij en roer voortdurend. Het is snel te bruin.
Trek het blad van de dikke middennerf van de palmkool. Was het drie keer (Wageningse regel: drie keer is schoon)
Maak het blad droog met bijv. een slazwieper.
Hak het grof. doe het in een theedoek, neem de punten bij elkaar en draai ermee door de lucht. Je zult zien hoeveel water er nog steeds van af komt. Het is dan wel droog (genoeg).
Doe de ingredienten voor de dressing - dus niet de sesamzaden - in een kom en meng dit goed.
Doe er wat kool bij en kneed dit door. Dan weer kool erbij en kneden en uiteindelijk een paar minuten kneden. Het wordt zacht(er) en krijgt een glans.
Doe de kikkererwten erbij en meng. Laat een minuut of twintig in de koelkast staan, maar liefst 24 uur.
Strooi er de sesamzaden over en serveer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.