Een verrassend recept van een voedzame chayote curry, van op Sri Lankaanse wijze gekruide, gestoofde brokjes chayote.
Neem een wok, of nog beter, een grote gietijzeren pan. Verhit de olie - houd het vuur niet te hoog - en roerbak daarna de ui en knoflook en (optioneel) de reepjes paprika. Ook de gember als deze in stukjes is. (Geraspte gember later erbij doen.)
Na pakweg een kwartier de brokken chayote erbij doen, net als de mosterdzaden, garam masala, paprikapoeder en bouillon. (Evt. dus ook gember.) Roer alles goed door elkaar.
Doe het deksel op de pan en laat een minuut of zeven stoven. Probeer af en toe een chayotebrok of ze gaar genoeg zijn. (De kooktijd heeft te maken met de grootte van de brokken.)
Serveer. Sprenkel de limoensap over elk bord. Er kan vers korianderblad of peterselie overheen of gedroogde, gemalen chilipepers.
Hoe je een chayote het best schilt wordt in deze video getoond.
Wij hadden alles in huis, maar geen peterselie en geen verse koriander.
Als er paprikapoeder in moet en we hebben paprika in huis, dan ook wat reepjes paprika.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.