Een verrassend smakelijke aardperensoep met spruitjes en een aardappel. Snel gemaakt en verwarmend.
De lange voorbereidingstijd heeft alles met het schoonmaken van de spruitjes te maken. En kleine spruitjes nemen meer tijd dan grote. Spruitjes uit de tuin zijn aan het einde van de winter iets vuiler dan spruitjes uit de winkel.
Neem een stevige pan, verhit een scheut olijfolie (niet te heet) en smoor de sjalotsnippers glazig.
Doe de blokjes aardpeer en de spruitjes erbij. Roerbak even en giet dan de bouillon erbij. Laat zachtjes koken.
Na een paar minuten de aardappelblokjes er ook bij doen en kook tot alles gaar is.
Zet de staafmixer erin of draai het door een roerzeef.
Breng weer aan de kook, doe een scheutje room erbij, breng op smaak met peper en zout.
(Proef, misschien nog een scheutje room, misschien nog een beetje zout of peper?)
Doe de soep in borden of kommen en leg er wat spruitjesblad op. Voor de leuk.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.