Deze pasta met prei is behoorlijk snel te maken. Apart en zeer smakelijk. En vegetarisch, dus iets dat vaker op tafel kan worden gezet.
Zet een pan water op. Als het kookt doen je er de aardappelblokjes in.
Na enkele minuten de pasta bij de aardappels doen, beetje zout erbij en zachtjes laten koken.
Parallel in een stevige pan een klontje boter en een beetje olijfolie verwarmen. Hierin smoor je de prei: beetje zout erbij, laag vuur en het deksel op de pan.
Als de pasta gaar is deze door een zeef afgieten (een vergiet is wellicht te grof voor de aardappelblokjes).
De prei zal nu ook wel mooi zijn gesmoord. Doe de pasta en aardappelblokjes bij de prei. Schep alles goed door.
Schep er een deel van de kaas door. Draai er wat peper over. En eventueel een klontje boter erdoor.
Schep op de borden, nog wat kaas en hazelnoten erover. Serveer!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.