Pasta met paprika en jenever is doordat we er ook nog Hollandse garnalen bij hebben gedaan een bijzondere smaakbeleving.
Zet water op om zometeen de tagliatelle te koken.
Neem een ruime koeken-/hapjespan. Verwarm een scheut olijfolie en smoor gedurende enkele minuten de reepjes paprika met de peper en de knoflook. Een beetje zout erover en een deksel helpen.
Doe de tomaten erbij (knijp tussen de vingers fijn) en roer goed door. Leg het deksel er weer op en sudder gedurende tien minuten. Het moet namelijk mooi zacht worden.
Kook de pasta.
Doe de garnalen en een scheut jenever - of scheuten, proef zelf - bij de saus. En laat nog een minuut of wat sudderen.
Giet de pasta af, schep op de borden, saus erover en bestrooi met wat kaas.
Tomaten in blik, zeker BIO, zijn gezonder dan verse tomaten uit de winkel. Die laatste worden namelijk onrijp geplukt en kleuren wel rood, maar worden niet beter en lekkerder. Tomaten in blik worden daarentegen rijp geplukt en direct verwerkt. Lees dit boek. Dus wij eten of tomaten in blik of rijpe tomaten die we zelf telen. In dit boek staat ook dat knoflook pas echt gezond wordt als het na hakken of persen even ligt.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.