Print

Koolrabi met ham

bron: Odin & De Keuken van MergenMetz

Rauw blijft koolrabi het lekkerst. Maar een keer warm? Moet kunnen. Dit recept met ham en rozemarijn (en een likje mosterd) smaakt uitstekend.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Dutch cuisine
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaal 30 minuten
Voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 koolrabi's geschild en in blokjes van plm 1 x 1 cm;
  • 300 gr ham dikke plak, in blokje van dezelfde groottes;
  • 2 takjes rozemarijn blad fijngesneden;
  • klontje roomboter;
  • peper & zout;
  • optioneel: likje fijne mosterd;
  • aardappelpuree voor 4 personen

Bereiding

  1. Koolrabi schilt u dun van boven en naar onderen dikker. Ze wordt daar namelijk houtiger.
  2. Stoof de koolrabi in een laagje water in tien minuten gaar (zie opmerking 1).
  3. Afgieten, klontje boter erbij, hamblokjes en rozemarijn en nog vijf minuten laten stoven.
  4. Op smaak brengen met peper en zout (zie opmerking 2).

Opmerkingen

  1. Koolrabiblokjes tien minuten stoven maakt ze zacht. Wat ons betreft kan dit korter, beetgaar. Vijf minuten of zo. Ze worden daarna immers nog gesmoord met de ham, rozemarijn en wat boter.
  2. Wij hebben mosterd over het maal gesmeerd, de volgende keer doe ik een lik erbij als de ham etc. erbij gaat.
  3. Werkt ook met katenspek.