Print

Kolokithi me feta salata

Koude salade met courgette, dille en feta. Wel èchte feta gebruiken in deze salade. Niet dat vieze aftreksel, die kaugom van koemelk.

Gang Bijgerecht
Keuken Grieks
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaal 2 uur 30 minuten
Voor 4 personen
Auteur Madhur Jaffrey’s Vegetarische Gerechten

Ingredienten

  • 650 gr kleine courgettes;
  • 4 eetl. olijfolie;
  • 3 eetl. citroensap;
  • 2 eetl. fijngehakte dille;
  • 115 gram feta

Bereiding

  1. Courgettes van kop en staart ontdoen. In de lengte in vieren snijden. Als de courgettes te groot zijn, de kwarten nog een keer doorsnijden.
  2. Zet alvast een ruime pan water op. En zet alvast een bak koud water klaar.
  3. Snijdt de repen in ca. 3 cm lange stukjes.
  4. Even blancheren tot ze beetgaar zijn. Dat is in een twee à drie minuten. Test!
  5. Afgieten en snel in een bak koud water terugkoelen.
  6. Uit lekken in een vergiet, eventueel met een schone theedoek drogen.
  7. Verkruimel de feta en schep alles door de afgekoelde courgettestukjes.
  8. Zet in de koelkast en koud opdienen.

Opmerkingen

Lekkere, frisse, doch niet spectaculaire salade. Iets meer citroensap dan aangegeven geeft wat meer "ballen".  Ennuh.... Kook absoluut niet te lang, hè.