Print

Pasta met Pittige Boerenkool

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Voor 4 Personen
Auteur Bron: NRC Next, Janneke Vreugdenhil

Ingredienten

  • ca. 400 gram boerenkool, gesneden of een stronk van 800 gram
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika zie opmerking
  • 1 teen knoflook, geperst een kwartier tevoren
  • scheut olijfolie extra virgin
  • ½ blokje groentenbouillon
  • scheutje sojasaus
  • 1 theel kerrie
  • 1 snuf chilipoeder zie opmerking
  • scheutje slagroom of 1 eetl crème fraîche
  • 100 gram fèta echte!
  • pasta penne, farfalle, fusilli

Bereiding

  1. Fruit ui, knoflook en paprika in olijfolie in een grote pan.

  2. Voeg de boerenkool toe en schep deze een paar maal om tot ze geslonken is.

  3. Voeg bouillonpoeder, kerrie, chilipoeder en sojasaus toe en laat de boerenkool gaar worden in 8-10 minuten.

  4. Kook ondertussen de pasta met een snufje zout beetgaar. Giet de pasta af en schep het met een scheutje slagroom of een lepel crème fraîche door de boerenkool.

  5. Voeg de fèta toe. Roer het geheel goed door elkaar en serveer meteen.

Opmerkingen

  1. Moet je paprika in de winter eten? Juist nu Milieudefensie door de gegevens van de Voedsel en Warenautoriteit te openbaren, kenbaar heeft gemaakt dat Zuid-Europese groenten en fruit nogal gifrijk zijn? Soms moet je kunnen marchanderen. Wij gebruiken buiten het seizoen ingemaakte paprika.
  2. 9 januari 2014: Nee, ik had geen paprika, maar er stond wel een al lang geleden aangebroken potje peppadews in de koelkast. Er zat nog zeker driekwart in. Deze heb ik gebruikt en grof gesneden.
    Omdat peppadews al zelf wat pittig zijn, heb ik werkelijk een snuf chilipoeder genomen.