Een makkelijk te maken ovenschotel met veel shiitakes. Heel erg lekker.
Pluk de shiitakes, verwijder de stelen en snijd ze in repen dan wel halve of derden van repen. Wij gebruikten vrij grote shiitakes
Verhit een fikse lik boter in een ruime koekenpan. Smoor de gesnipperde ui erin. Breng onderwijl water aan de kook.
Verwarm de oven voor op ca. 200 graden Celsius.
Als het water kookt, de pasta erin doen.
Als de ui glazig wordt, doe de knoflook en shiitakes in de koekenpan. Bak het zachtjes, schep af en toe om.
Ondertussen de room en de eieren in een beker mengen en los kloppen. Doe daar een snuf zout, mespunt piment en lekker wat vers gemalen peper door. En de helft à tweederde van de kaas.
Giet de pasta af, laat even in een vergiet lekker uitdampen zodat het niet te nat is. Kieper het daarna door de shiitakes in de koekenpan en meng door elkaar.
Doe het mengsel in een ovenschaal. Giet de eiroom eroverheen, even schudden opdat het zich goed verdeelt. Strooi de rest van de kaas erover.
Zet in de oven. Een kwartier, twintig minuten. Tot de kaas bruin wordt, anders even de bovengrill aanzetten.
Hoe groter de shiitakes, hoe lekkerder. Vinden wij.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.