Frisse risotto die in het vroege voorjaar, tijdens de hungry gap, extra zomers smaakt.
Neem een stevige, gietijzeren pan. (Een kasserol.) Verhit daarin de olie om matig vuur en smoor de ui tot ze glazig is. Draai het vuur hoog en doe de rijst erbij. Schep om, zodat de korrels gecoat zijn door de olie. Blus af met het glas wijn. Draai het vuur laag.
Doe de blokjes pompoen erbij en een fikse scheut groentebouillon. Schep goed door. Regelmatig roeren en doe er beetje bij beetje bouillon bij als het te droog wordt.
Onderwijl mag de knoflook en de yacon er ook bij. Yacon wordt niet zacht.
Na een minuut of twintig (regelmatig omscheppen en bouillon erbij) heeft u de risotto. Niet te droog, niet te nat. Risotto moet kruipen, zegt men.
Roer nu de kaas en pecannoten erdoor. Breng op smaak met peper,
Serveer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.