Licht pittig bonengerecht al dan niet met vlees, maar wel met rabarber.
Daags tevoren droge bonen in een ruime kom met water doen. De volgende ochtend in een pan op laag vuur een tot twee uur koken. Afgieten, eventueel terugkoelen met koud water, uit laten lekken
Knolfook perst u, dat heeft het beste gezondheidsresultaat. En vooral als u het een kwartier tevoren doet, dus niet meteen in een hete pan gooien.
Neem een stevige pan en verhit deze op matig vuur. Doe er een scheutje olie in en bak het gehakt rul of de spekjes uit (giet overtollig vet gewoon af).
Doe er dan de ui en de knof bij die dan meesmoren. Als ze glazig zijn de tomaten, de bouillon, rode peper en piment erbij doen. Goed doorroeren.
Draai het vuur laag en laat tien tot twintig minuten inkoken. Dus het deksel er af. (Het moet geen droge massa worden, maar ook geen soep met bonen.)
Doe de bonen en rabarber erbij. Schep goed om en laat nog hooguit (!) tien minuten stoven. De rabarber moet wel in stukjes blijven, geen moes.
Serveer!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.