Print

Pasta met shiitakes

Snel gemaakte avondmaaltijd met verrukkelijke (grote) shiitakes

Gang Hoofd- of bijgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Voor 4 Personen

Ingredienten

  • 250-300 gr droge pasta (spaghetti, tagliatelle, e.d.)
  • 250 of meer gr shiitakes verse, in plakken, steel wegdoen
  • 1 teen knoflook geperst (kwartier voor gebruik)
  • 1 st ui gesnipperd
  • bosje platte peterselie blad fijngehakt
  • 1 st citroen alleen rasp/zeste
  • 1 à 2 eetl crème fraîche
  • scheutje olijfolie
  • peper vers uit de molen
  • zout

Bereiding

  1. Als we het over shiitakes hebben, hebben we het niet over die mini-dingen in de winkel. We hebben het over hoeden van zo'n 8 cm diameter.

    Verwijder de stelen, snijd de hoeden in (niet al te dunne) plakken.

  2. Breng voor de pasta ruim water aan de kook

  3. Verhit een scheut olie en smoor daarin de ui glazig.

  4. Let op de kooktijd van de pasta, dat zal over het algemeen een minuut of zes à acht zijn.

  5. Doe de pasta in het water; doe de knoflook en de shiitakes bij de ui en schep dat om.

  6. Terwijl de pasta kookt de shiitakes door omscheppen goed laten garen. Het vuur niet te hoog. Doe de citroenrasp erbij en uiteindelijk de peterselie en crème fraîche.

  7. Vuren uit. Pasta afgieten en bij de shiitake-massa doen. Omscheppen en met wat peper en zout op smaak brengen.

  8. Serveer en geniet!

Opmerkingen

Wij letten nooit op het gewicht van de shiitakes. Veel is lekker maar er is altijd een te veel. Die laten we drogen.