IJs maken op basis van mascarpone is een iets anders dan slagroom. Het werkt uitstekend, met kruisbessensap erdoor
Kook de kruisbessen met de suiker in een heel klein laagje water. Opdat het niet aanbrandt. Laat een kwartiertje koken. Eventueel een stamper erop drukken.
Zeef de massa, zodat schillen en pitten in de zeef blijven en er een sap overblijft. Laat dat afkoelen.
Klop in een kom de mascarpone met de poedersuiker en de vanille tot een mooi glad geheel.
Klop de slagroom tot ze dik en lobbig wordt - er blijven nu pieken en plooien staan.
Meng de slagroom door de mascarpone.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van. Dat kan wel even duren.
Op het allerlaatst het sap erbij gieten en dan meteen de machine uit zetten. Dan ontstaat er een marmerend effect.
Schep uit de machine in een bak en in de vriezer. (Een kwartier of zelfs iets langer voor het serveren eruit halen.)
Wij serveerden een bolletje van dit ijs op een verkruimelde volkorenkoek en schepten er een lepel kruisbessen-aalbessensiroop erover (ingekookt gemengd kruisbessen- en rode bessensap).
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.