Een koude salade van sperziebonen in tomatensaus met wat circassische saus er nog eens door. Lekker voor warme zomeravonden.
Lijkt sterk op Fagiolini in umido.
Ga naar de moestuin en pluk rijkelijk sperziebonen - of koop ze bij de groentenboer. Maak ze schoon (kop en kont eraf) en breek ze een of twee keer. Eventjes wassen.
Neem een kasserol. Olie verhitten (middelmatig warm). Ui en
knoflook 2 à 3 minuten roerbakken.
Tomaten erbij en een minuut of acht op middelmatig vuur onder regelmatig roeren laten pruttelen.
Voeg de bonen, zout en 2½ dl water toe. Breng aan de kook en doe het deksel op de pan. Laat zo'n 20 minuten zachtjes koken of tot de bonen zacht zijn.
Neem het deksel van de pan en laat de saus (met de bonen erin) inkoken.
Voeg ten slotte de Circassische saus toe. Schep voorzichtig om.
Serveer koud of op kamertemperatuur.
Heel leuk, hoor. Maar het duurt eeuwen eer sperziebonen in tomatensaus gaar worden. Komt door het zuur van tomaten.
Wij koken de sperziebonen apart, beetgaar, voor.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.