Print

Courgette met ei

Een zeer eenvoudig en verrassend smakelijk schoteltje van courgette, mozzarella, walnoten en ei

Gang bij- of hoofdgerecht
Keuken Dutch cuisine
Voorbereiding 1 uur
Kooktijd 30 minuten
Auteur Felix Wilbrink (vermoedelijk)

Ingredienten

  • 1 kg courgette grof geraspt
  • zout
  • 3 ui fijngesneden
  • 2 handen walnoten kapotknijpen
  • 1 bol mozzarella di bufala - niet anders!
  • peper uit de molen
  • olijfolie

Bereiding

  1. Enige tijd tevoren de geraspte courgette met wat zout mengen, dan in een zeef of vergiet boven een kom hangen. Het zout maakt vocht los,

  2. Na een uur of zo de courgette wat afspoelen en dan goed stevig uitknijpen. Het vocht moet eruit.

  3. Verwarm de oven voor op 180° C

  4. Neem een stevige gietijzeren pan en smoor de ui op matig vuur in wat olijfolie. Als ze glazig zijn de uitgeknepen courgette erbij doen. Roer het los en goed doorheen. Er mag ook wat peper doorheen.

  5. Laat de courgettemassa minstens vijf minuten stoven, schep af en toe om. Doe dan de walnoten erdoorheen. Wij knijpen de noten in onze hand boven de pan stuk.

    Vuur uit.

  6. Smeer vier kommetjes aan de binnenzijde in met olijfolie. Verdeel de massa uit de pan over de kommen.

  7. Maak in het midden een kuil en drapeer daar voorzichtig een ei in. Houd de dooier dus heel.

  8. Leg er een plak mozzarella op. Bestrooi nog eens met peper uit de molen en schuif voor minstens een kwartier de oven in.

  9. Na een kwartier is de dooier nog zacht. Wie een harde(re) dooier wenst wacht nog vijf minuten of langer. (Na weer een kwartier - dus totaal een half uur - is de dooier echt hard.)

Opmerkingen