Print

Spaghetti met sponszwam

De sponszwam goed schoonmaken en in kleine stukjes verdelen. Met wat knoflook, nootmuskaat en een scheutje room wordt het een verrukkelijke saus.

Gang Hoofd- of bijgerecht
Keuken Nederlands
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 15 minuten
Voor 4
Auteur norbert

Ingredienten

  • 1 stuk sponszwam (500 gr of meer)
  • 1 à 2 tenen knoflook geperst (kwartier voor bereiding)
  • 2 eetl ghee (of roomboter)
  • schutje slagroom
  • wat vers geraspte nootmuskaat
  • peper & zout uit de molen
  • Parmezaanse kaas of Remeker vers geraspt
  • 250 gr spaghetti

Bereiding

  1. De sponszwam zorgvuldig schoonmaken. Het zit ongetwijfeld vol met blad, dennenaalden, bosgrond en wat dan ook. Wij wassen het en verdelen het gelijk in kleine stukken. Dit duurt ongeveer een half uur. Maar het loont!

    Laat uitlekken in een vergiet.

  2. Zet het water voor de pasta op. Spaghetti koken zal vermoedelijk ergens tussen de 6 en 8 minuten duren. Het maken van de sponszwamsaus duurt langer. Houd daar rekening mee.

  3. Smelt de ghee in een ruime pan. (Roomboter gaat bruinen.) Doe er de sponszwam en knoflook bij en schep goed om. Dan blijkt hoeveel vocht er nog in zit :-)

  4. Is de spaghetti al opgezet?

  5. Als het een tijdje heeft ingekookt (regelmatig omscheppen natuurlijk) met peper, zout en nootmuskaat toevoegen. En wat (slag)room.

  6. Als de spaghetti gaar is, afgieten. Over de borden verdelen en er een gulle schep saus over doen. Bestrooi met wat geraspte kaas.