Gesmoorde en gebakken korte stukjes koolraap in een saus van ei en kaas. Met spaghetti, maar penne mag ook.
De koolraap snijden wij op een mandoline in repen van eerder een ½ cm dik, die we in de lengte op maat snijden.
Zet voor het koken van de pasta al een pan water op, op laag vuur, zodat het kookt als het nodig is. Eventueel wat zout in het water. (Wij doen dat nooit.)
Doe een scheut olie in een stevige pan, meteen een beetje water erbij. Verwarm het en doe de reepjes koolraap er in. Doe ook de spekjes er al bij. Het idee is dat het water kookt, de koolraapreepjes gaart en als het water is verdampt dat de raapreepjes (en spekjes) wat aanbakken in de olie.
Als het water ongeveer is verdampt, de ui en knof bij de koolraapreepjes doen. (Proef een reepje, het moet al wat zacht worden.) Schep alles goed om en doe dat om de paar minuten. Het vuur mag lager, want anders bakt het misschien aan. Warm houden dus.
Klop de eieren los in een kom. Meng de kaas erdoor en rijkelijk peper uit de molen.
Kook de pasta. Als deze bijna gaar is, een paar soeplepels kookwater bij de koolraapreepjes doen. Giet de pasta af en doe ze in de pan bij de koolraap. Schep goed doorelkaar.
Giet het eimengsel erdoor. Goed omscheppen. (Het beetje kookwater van de pasta zorgt ervoor dat het geen scrambled eggs wordt.)
Serveer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.