Een makkelijk recept met variatiemogelijkheden: blokjes biet, blokjes yacon, wat augurk vormen de basis van een heerlijke salade.
Bieten koken duurt een uurtje. Wat af laten koelen en (onder koud water) pellen. Verder laten afkoelen. Desnoods een dag te voren en dan in de koelkast zetten.
Meng in een schaal of kom de blokjes biet, yacon en augurk. Een fikse scheut olijfolie erover, een of twee eetlepels van de azijn en peper uit de molen. Proeven en bijstellen.
De andere ingrediƫnten kunnen er aan worden toegevoegd.
Zo kan je de spekjes uitbakken en dan de ui later erbij doen en smoren. Af laten koelen en aan de blokjes in de kom toevoegen. Enfin, zie maar.
Bieten zijn aards, yacon is lichtzoet. Augurk geeft een frisse zure touch. En voor de rest kan je aanrommelen met de andere ingrediƫnten.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.