In de oven gebakken aardperen met dunne prei en dan een lekkere dressing, hazelnoten en wat kaas. Jummie!
Verwarm de oven voor op 200° C
De schoongeschrobde aardperen, als ze wat dikker zijn, in de lengte halveren. Haal ze door de olijfolie en leg ze in een bakbak in de oven. Gedurende een minuut of 20 - 30 (afhankelijk van de dikte van de aardpederen).
Onderstussen snijd je de prei, mengt die in een kom ook met wat olijfolie en peper uit de molen.
Haal de schaal met de aardperen uit de oven en strooi er de prei over/door. Zet terug in de oven voor hooguit 10 minuten.
Meng wat kwark met melk en wat peper tot een, uh, iets dunnere kwark. (Die scheppen we straks bij de groenten op het bord, dus het moet niet te dun worden.)
Maak in een kommetje van de mosterd, oliën en azijn een dressing.
Rooster hazelnoten in een droge koekenpan boven het vuur. En plet ze daarna wat door er met een platte houten lepel op te drukken.
De aardperen zijn nu wel zacht en de prei zal wel goed bruin geworden zijn.
Meng met de dressing
Schep de aardperen en de prei op de borden. Strooi er wat hazelnoot over en geraspte kaas. En leg er een kloeke lepel kwark naast. Serveer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.